Buss och tåg

Kommunens kollektivtrafik omfattar bussar i tätorten och på landsbygden samt tågtrafik på Kinnekullebanan.

Kinnekullebanan

75+ i Lidköping

Alla som fyllt 75 år och bor i Lidköpings kommun får åka fritt med kollektivtrafiken dygnet runt inom Lidköpings kommun. Du behöver bara ett personligt Västtrafikkort. Kortet har en kommunladdning Lidköping och gäller på Västtrafiks alla linjer och Närtrafik.

Har du frågor om erbjudandet? Kontakta Västtrafiks Kundservice på telefon 0771-41 43 00 så hjälper vi dig.

Tätortstrafik

Tätortstrafiken i Lidköping består av två linjer, linje 1 och linje 2.

Servicelinje

Från den 10 december 2012 kan du resa med Lidköpings nya servicelinje. Linjen går mellan Vänerblick och resecentrum.
En servicelinje är ett komplement till tätortstrafiken. Den har inte så hög turtäthet och går inte lika länge på dagarna som tätortstrafiken.

Vad är Närtrafik?

Närtrafik är en form av kollektivtrafik som de som bor mer än 1 km från en ordinarie busslinje kan få utnyttja för att åka till tätorten.

Tåg

Lidköping ligger utmed Kinnekullebanan. Kinnekullebanan sträcker sig från Hallsberg vidare mot bland annat Laxå, Hova, Mariestad, Lidköping, Vara, Herrljunga och slutligen Göteborg. Banan har även förgreningar till Bohusbanan mot Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla.

Det går direkttåg till Göteborg två turer måndag till lördag som tar 1,5 timme. Till Stockholm är restiden 3,5 timmar. För information om eventuella trafikstörningar på Kinnekullebanan ringer du 0500-47 39 39. För information om tider & priser, telefon 0771 – 41 43 00.

Karta

Visa större karta