Lidköpings kommun nominerad till e-tjänstpris

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 10 oktober, 2013

Lidköpings kommun var en av sex nominerade till eDiamond Award 2013. Syftet med eDiamond Award är att lyfta fram en organisation eller ett projekt som under året utvecklat e-tjänster som underlättat för Sveriges medborgare och företagare med fokus på sparad nytta eller sparad tid. För en kommun handlar e-tjänster om att du som medborgare kan fylla i ett formulär på kommunens hemsida för att till exempel anmäla ditt barn till simskola, lämna synpunkter, teckna elavtal eller beställa olika typer av tjänster.

Lidköpings kommun är mitt i ett arbete med att skapa e-tjänster. Ett lyckat exempel är anmälan till simskola.

Jag gjorde en processkartläggning över all administration som krävdes enligt det tidigare sättet att ta emot anmälningar till våra simskoleplatser. Det visade sig att det gick att spara in 100 timmar administrativt arbete på att i stället ta emot anmälningar via en e-tjänst på kommunens hemsida. Detta gjorde att vi kunde skapa 60 nya simskoleplatser, berättar Åsa Vallmar, it-ansvarig på Kultur & Fritid.

Förutom de nya simskoleplatserna är fördelarna med e-tjänsten för medborgarna att betalning kan ske direkt med bankkort och att anmälan kan göras när som helst på dygnet.

Priset eDiamond Award är instiftat av publikationen Offentliga Affärer. Vinnaren presenterades under eFörvaltningsdagarna den 9 oktober i Nacka Strand, Stockholm. Vann gjord Trollhättans kommunlänk till annan webbplats. Grattis!

Kontaktpersoner

Åsa Vallmar, telefon 0510-77 02 99, asa.vallmar@lidkoping.se

Christer Erngren, kommunikatör/projektledare, telefon 0510-77 01 11, christer.erngren@lidkoping.se

Här hittar du alla våra e-tjänster.