Lidköping är en Fairtrade City

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 25 oktober, 2013

Den 17 oktober blev Lidköpings kommun diplomerad som en Fairtrade City. Fairtrade arbetar för rättvis handel och etisk konsumtion. Syftet är att förbättra villkoren och arbetsförhållandena för odlare och anställda i länder där exempelvis det kaffe vi dricker och de bananer vi äter produceras.

Fairtrade city

För att en kommun ska bli en Fairtrade City ska vissa krav uppfyllas. Kraven handlar bland annat om att kommunens verksamheter ska konsumera en viss mängd Fairtrademärkta varor, men även att det ska finnas ett visst utbud i stadens butiker, kaféer och restauranger. Det ska finnas en styrgrupp som arbetar med att informera om Fairtrade och för en ökad konsumtion av Fairtrademärkt.

Kontaktperson

Ann-Carin Landström, ordförande i Lidköpings styrgrupp för Fairtrade
Telefon 0510-77 16 93, ann-carin.landstrom@lidkoping.se