Byggprojekt i Rockford prisat

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 18 november, 2013

Lidköpings kommun har ett samarbetsavtal med Rockford i USA. Ett exempel från samarbetet är Lidköpings Swedish Standard House. Det är ett byggprojekt där elever från De la Gardiegymnasiet är med och bygger hus enligt svensk standard. Byggprojektet har nu prisats i Rockford.

Board Chairman Scott Christansen, Linnea Bengtsson, Lidköpings kommun och Tom Myers, SwedishAmerican Foundation.

Vid Winnebago County Renewable Energy Expo in Rockford uppmärksammades projekt och program i Rockfords region. De hus som De la Gardiegymnasiets byggelever varit med och byggt tillsammans med East High School och byggföretaget Sjostrom & Sons på uppdrag av SwedishAmerican Foundation, fick tre utmärkelser. Huset som kallas Swedish Standard House fick utmärkelse för Leadership by Example. Lidköpings kommun fick en av de tre utmärkelserna.

– Det är riktigt kul och viktigt att Winnebago County Board Chairman Scott Christansen ser hur bra och nyttigt detta program är, säger Lidköpings kommuns affärsutvecklare Linnea Bengtsson, som var på plats för att ta emot priset åt Lidköpings kommuns vägnar.

På bilden ses Board Chairman Scott Christansen, Linnea Bengtsson, Lidköpings kommun och Tom Myers, SwedishAmerican Foundation.