Familjedaghem eller pedagogisk omsorg?

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 27 november, 2013

Nu byter Lidköpings kommun benämning på familjedaghem till pedagogisk omsorg. Pedagogisk omsorg kan till exempel vara verksamhet där barn tas omhand i personalens eget hem (traditionellt familjedaghem) eller olika flerfamiljslösningar.

Pedagogisk omsorg

Lidköpings kommun erbjuder pedagogisk omsorg i form av dagbarnvårdare. I dagligt tal kallar många fortfarande dagbarnvårdaren för ”dagmamma”. Redan 1 juli 2009 ersattes begreppet familjedaghem med pedagogisk omsorg i skollagen.