Lidköpings samarbete med Rockford utvidgas

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 27 november, 2013

Lidköpings kommun har sedan 2006 haft ett samarbete med Rockford i Illinois, USA. Samarbetet har fokus både på näringsliv och utbildning. Nu utvidgas samarbetet från ett Lidköpingsperspektiv till ett Skaraborgsperspektiv.

Linnea Bengtsson i Rockford

2014-2016 kommer Lidköpings kommuns internationella affärsutvecklare Linnea Bengtsson att arbeta med näringslivssamarbeten mellan hela Skaraborg och Midwest, USA. Detta är beslutat av Tillväxtutskottet inom Skaraborgs kommunalförbund.

Linnea Bengtsson kommer under sommaren att åka runt och besöka Skaraborgs kommuner och prata med näringslivscheferna, för att starta en dialog och se vilka företag i Skaraborg som kan tänkas vara intresserade av att samarbeta med amerikanska företag.

– Det är roligt att Skaraborg hänger på det arbete som Lidköpings kommun har byggt upp. Vi har redan märkt att företag i Skaraborg har gynnats av Lidköpingsföretagens samarbeten med Rockford. Nu kan vi arbeta för att fler företag får chansen, berättar Linnea Bengtsson.

Kontaktpersoner

Linnea Bengtsson,internationell affärsutvecklare
linnea.bengtsson@lidkoping.se, telefon 0739-69 95 64 eller +1 815 985 3895

Lisbeth Nyström, internationell Strateg
lisbeth.nystrom@lidkoping.se, telefon 0510-77 14 52