Sveriges enklaste kommunwebb

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 13 december, 2013

Du surfar nu på Lidköpings kommuns nya webbplats. En av många nyheter är att innehållet till viss del styrs av våra besökare. Populära sidor, tjänster och sökningar visas på startsidan med hjälp av realtidsstatistik. Exempelvis visas matsedlar högst upp på startsidan vid de tidpunkter på dygnet då flest besökare är inne och letar efter dagens skolmat.

Lidköpings nya webbplats

En nedbantning från 5000 till cirka 600 sidor tillsammans med en ny förbättrad sökmotor ska göra lidkoping.se till Sveriges enklaste kommunwebb. Innehållet är baserat på webbplatsundersökningar och besökarstatistik. Webbplatsen är högupplöst och anpassad för mobil, läsplatta och dator.

I framkant med sökbarhet, tillgänglighet och teknik

Vår ambition och målsättning är att lidkoping.se ska ligga i framkant vad gäller sökbarhet, tillgänglighet och teknik. Vi har lyssnat på våra besökare och lyft fram det innehåll som varit svårt att hitta. Bland annat har vi förbättrat möjligheten att söka fram kontaktpersoner.  Den nya webbplatsen är skräddarsydd och utvecklad i enlighet med öppen källkod. Det ger oss flexibilitet, oberoende och inga licenskostnader.

– Vi byter till världens mest använda webbplattform, WordPress, och går därmed också över till så kallad öppen källkod. Bytet innebär att vi på sikt kan lägga pengar på utveckling i stället för på licenser vilket självklart gynnar våra kunder. Vi har tillsammans med vår webbyrå lagt mycket tid och resurser på att utveckla en bra sökmotor. Nu ska även den del av befolkningen som inte jobbar i en kommun hitta rätt på lidkoping.se, säger projektledare Christer Erngren.

Hjälp oss att utveckla lidkoping.se