Katarina Sundberg slutar som vice ordförande för kommunstyrelsen

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 23 januari, 2014

I en pressinformation från Socialdemokraterna idag meddelas att Katarina Sundberg, vice ordförande i kommunstyrelsen i Lidköpings kommun, inte kommer att ställa upp för nominering till uppdraget igen inför höstens val.

Katarina Sundberg

Orsaken är att det har varit svårt att kombinera rollen med tjänsten som politisk sekreterare på Västra Götalandsregionen.

Katarina Sundberg har varit vice ordförande för kommunstyrelsen sedan 1 juli 2013 då hon efterträdde Marita Bengtsson. Uppdraget är avsett för en halvtid och i samband med detta gick Katarina ner i tjänstgöringsgrad till 50 % på regionen.

-Jag visste att det skulle bli tufft att förena två så lika roller. Båda innebär i princip att man bör vara tillgänglig jämt, säger Katarina. Många möten har krockat och det har varit svårt att fördela tiden på ett bra sätt och känna att jag gör ett riktigt bra arbete för både Västra Götalandsregionen och Lidköpings kommun. Jag har höga krav på mig själv och tycker att det är väldigt viktigt att vara påläst och engagerad. Jag har bara fått positiv respons av partikollegor och andra jag mött i den här rollen, men jag kom till en punkt då jag kände att jag behövde välja och då valde jag regionen.