En hälsning från Frankrike

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 7 februari, 2014

Just nu är eleverna Aron, Hanna, Hugo och Linus från klass 9G på Dalängskolan på utbytesresa i Jurancon som ligger i Frankrike. Med på resan är deras lärare Sofia Fondelius.

utbytesresa frankrike

Efter att de kom fram till Jurancon i måndags har de haft en fullspäckad vecka. I tisdags var det olika aktiviteter på en internatskola, i onsdags besökte de City Space Center i Toulouse och i igår jobbade de först i skolan och sen besökte de staden Pau. Idag är det sista dagen för eleverna i Frankrike och då kommer de att besöka ett observatorium på en bergstopp innan de åker hem mot Sverige och Lidköping igen.

Utbytesresan är en del av EU-projektet Science around us along, där nio länder deltar och turas om att anordna varsin utbytesträff. Målet med projektet är bland annat att öka medvetenheten om behovet av vetenskaplig kunskap för att arbeta med olika miljöproblem, förbättra elevernas språkliga och kommunikativa färdigheter i olika EU-språk och att eleverna upptäcker nya möjligheter för framtida studier och professionella banor inom EU.

Här kan du läsa en tidigare nyhet om EU-projektet och den första utbytesresan till Spanien.