Lidköpings förskolor inspirerar varandra

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 18 mars, 2014

Igår deltog nästan alla Lidköpings förskolor i en stor delakultur-dag. Syftet med dagen var att dela erfarenheter, samtala, bekräfta, utmana och inspirera varandra genom workshops och dialogforum.

DSC_1458 (kopia)

Många av förskolorna delade även med sig av olika projekt som de arbetat med och presenterade dessa i en stor utställning. Bland annat kunde man läsa och inspireras av hur Fredriksdals förskola har arbetet med skogen och hur barnen på Djurgårdens förskola har byggt ett kartonghus till små gosedjur, ett arbete som mynnade ut i bygget av ett helt hyreshus.
– Utställningen visar på en mångfald av innehåll i förskolans uppdrag och skapade både igenkännande och aha upplevelser säger Malin Hemberg, förskolechef på Filsbäcks- och Vinningas förskola.

– Vilken energi och stämning när nästan 300 pedagoger i förskolan samlas för att dela erfarenheter ur vardagens arbete. För många var det första gången man stod inför en grupp och pratade om sitt arbete, utöver kollegor och föräldragruppen, men många vittnade om vilken energi man får tillbaka av responsen man får på sitt arbete, berättar Malin.

Några upplevde att det blev lite mycket tid emellan aktiviteterna men de flesta använde tiden till att samtala, knyta nya kontakter eller reflektera.