Lidköpings pedagoger hyllas för bästa lärcirklar

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 21 mars, 2014

Igår hölls det en gala i Göteborg för att hylla de pedagoger runt om i landet som byggt de bästa lärcirklarna i På Riktigt. Lidköping vann pris i två av fem kategorier och hade så mycket som fyra pedagoger nominerade.

Anders Schram. vinnare lin-gala

Vinnarna från Lidköping är Anders Schram från Örslösa skola och Ann Wiktorsson från Råda skola. Anders vann pris i kategorin ”Eleven i fokus” med sin lärcirkeln ”The restaurant visit” och Ann kammade hem pris i kategorin ”Mer än bara skola” med lärcirkeln ”Mobbing”.

– Jag blev både chockad och glad när jag fick reda på att jag vunnit Jag var inte på galan igår, så jag fick reda på att jag vunnit när jag kom till jobbet idag, berättar Ann.

På Råda skola där Ann arbetar som Svenska/SO lärare började man med På Riktigt i oktober 2013 och efter den inledande workshopen om lärcirklar var hon fast.

– Lärcirklarna är en typ av undervisningsform. Istället för att planera en lektion på det traditionella sättet kan man göra samma arbete digitalt. I lärcirkeln om mobbing har vi kollat på filmer från friends, pratat om nätmobbning och eleverna har fått letat upp och läst skolans likabehandlingsplan. Fördelarna med att arbeta med lärcirklar är att jag får all dokumentation samlat på ett ställe, jag kan på ett enklare sätt följa eleverna och jag lär mig väldigt mycket om mina ämnen, berättar Ann.

På Riktigt är en digital plattform som byggs upp av ett antal lärcirklar – ämnesspecifika arbetsområden eller tematiserade och ämnesövergripande – skapade av pedagoger runt om i landet. På Riktigt är en del av utbildningsföretaget Lin Education som tillsammans med skolor runt om i landet hjälps åt att implementera digitala verktyg i skolan.