Vi söker unga, blivande ingenjörer!

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 24 april, 2014

Samhällsbyggnad och Teknisk Service, Lidköpings kommun, deltar för första gången i praktikprogrammet Tekniksprånget. Tekniksprånget ger ungdomar som läst matematik och fysik under gymnasiet en möjlighet att testa vad ingenjörsyrket innebär.

Tekniksprånget 2014

– Genom att erbjuda en spännande praktik hoppas vi inspirera fler ungdomar till att söka ingenjörsutbildningar, säger förvaltningschef Kristina Lundgren, Samhällsbyggnad och Teknisk Service.

Praktiken sker inom olika verksamheter inom Samhällsbyggnad och Teknisk Service under hösten 2014 och då kan du som väljer att praktisera hos oss bland annat få testa olika uppgifter inom bland annat trafikplanering, samhällsplanering och vatten och avlopp.

För att söka praktik via Tekniksprånget ska du vara avgångsstudent med fullständiga betyg och behörig till en ingenjörsutbildning. Du ska vara yngre än 21 år. Ansökan är öppen mellan den 16 april till den 16 maj och görs via Tekniksprånget. Praktiken sker under fyra månader.

Statistiska Centralbyrån bedömer att det år 2030 kommer att finnas en brist på över 50 000 ingenjörer i Sverige. Mycket beroende på stora pensionsavgångar de närmaste åren. Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av Skolverket.