Lidköpings kommun är ”Bästa FordonsGas-kommun” 2013

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 20 maj, 2014

För andra året i rad har vi blivit utsedda till ”Bästa FordonsGas-kommun” av företaget FordonsGas Sverige AB. Utmärkelsen får vi för att vi är en av de kommuner som har genomfört störst förändring av vår fordonsflotta och tankar mest biogas per invånare i Västra Götaland.

Biogastankning

Som kommun har vi en möjlighet att driva på utvecklingen genom att vid upphandling ställa miljökrav på bilarna. Vi är beroende av bilar i vår verksamhet, till exempel inom hemvården. Genom att prioritera bilar som drivs med biogas eller el så minskar vi den negativa miljöpåverkan. Målet är att alla kommunens fordon ska köra på biogas eller annat drivmedel som inte direkt ger upphov till utsläpp som påverkar klimatet.

– Det är jätteroligt att vi använder så mycket närproducerad biogas i Lidköping! Utmärkelsen visar att vårt strategiska arbete för att minska användningen av fossila bränslen i Lidköping ger resultat, säger kommunens miljöstrateg Yvonne Träff.