Dags för sjösättning

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 10 juni, 2014

Sedan ett år tillbaka har Ängsholmens förskola arbetat med naturvetenskap och teknik. Ett arbete som mynnade ut i sjösättningen av en egenbyggd båt!

Ängsholmen fsk Sjösättning

De olika arbetslagen på förskolan har jobbat med olika projekt, bland annat har de yngre barnen på Ekans arbetslag arbetet med luft, ljud och vatten medans de lite äldre barnen har haft vatten som tema för detta år.

Arbetet startade genom att pedagogerna uppmärksammade barnens intresse för vatten genom att barnen ställde många frågor. Bland annat frågan ”vad flyter och vad sjunker” och i den frågan startade bygget av båten. Båten byggdes efter ritning av mjölkkartonger och när båten var klar kom barnen genom röstning överens om namnet ”Alexandra”.