Lidköping Biogas nomineras till internationellt hållbarhetspris

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 16 juni, 2014

Lidköping Biogas, en av världens första anläggningar för produktion av flytande biogas, har nominerats till det internationella hållbarhetspriset Sustainia Award. I konkurrens med fler än 900 andra verksamheter inom hållbarhetsområdet är Lidköping Biogas en av de 100 som nominerats till priset.

Lidköping Biogas Sustainia 100

− Västsverige ligger i framkant när det kommer till att utveckla hållbara energilösningar för framtiden. Biogasen är en av de viktigaste delarna om vi ska lyckas göra transportsektorn fossilfri. Det är roligt att se att våra satsningar på ny teknologi uppmärksammas internationellt, säger Lotta Brändström, VD på Göteborg Energi som tillsammans med Lidköpings kommun står bakom Lidköping Biogas.

– Lidköpings kommun har under många år arbetat för att förverkliga visionen om att vara en hållbar kommun. Vi vill vara med och skapa framtidens samhälle. Genom samarbetet med Göteborg Energi har vi tagit ett stort steg framåt i kommunens långsiktiga klimatarbete. Det är väldigt glädjande att Lidköping Biogas har nominerats till ett av de 100 mest intressanta verksamheterna i världen, säger Jan Fransson, kommundirektör Lidköpings kommun.

De 100 nominerade verksamheterna representerar olika branscher som utbildning, energi, transporter och hälso- och sjukvård. Samtliga har valts ut på grund av att de ligger i framkant vad gäller att föra ut hållbara lösningar på marknaden. Vem som i slutänden vinner priset avgörs i oktober.