Lidköping näst bäst i Skaraborg

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 2 september, 2014

Lärarförbundet har utsett Lidköpings kommun till nästa bästa skolkommun i Skaraborg i sin årliga sammanställning ”Bästa skolkommun”. Lidköping placerar sig på plats 45 av landets 290 kommuner.

Nästbästaskolkommun2014

– Vi ligger på en stabil hög nivå i Lärarförbundets ranking vilket enligt deras sätt att se på det visar att skolan i Lidköping är bra. Sen kan vi givetvis utvecklas och förbättras mer. Vi arbetar vidare med våra utvecklingsområden för att bli ännu bättre, säger barn- och skolchef Ulf Karlsson.

Sedan 2002 utser Lärarförbundet Sveriges bästa skolkommun. I rankingen jämförs kommuner utifrån fjorton olika kriterier, bland annat andel barn i förskola, lärartäthet och betygsresultat. Det sammanvägda resultatet ger totalplaceringen. Mer om utmärkelsen Bästa skolkommun.