Lidköping prisas för hög andel ekologisk mat

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 23 oktober, 2014

Förra veckan fick Lidköpings kommun ta emot pris för att vi är en av 57 kommuner som har nått över 25 procent ekologiska inköp. Ekomatsligan är en nationell tävling i hur hög andel ekologiska livsmedel som kommuner, landsting, och regioner köper.

Diplom från Ekomatsligan

Kommunalrådet Kajsa Ezelius och Nathalie Thorstensson, kostchef på Lidköpings kommun tog emot diplomet från Ekomatcentrum.

– Jag tycker det är positivt att vi som kommun gör ett aktivt val för att bidra till en hållbar kommun bland annat genom ekologiska inköp. Det gör också att vi belyser den viktiga måltiden som påverkar ung som gammal, säger Nathalie Thorstensson.

Varje år köper vi in ungefär 1 153 ton livsmedel till våra skolor, äldreboenden och andra verksamheter. Några exempel på ekologiska råvaror i dag är mjölk, vetemjöl, ost, pasta och kaffe. Och vi jobbar hela tiden med att hitta fler ekologiska alternativ.

– I Lidköpings kommun har våra politiker satt upp mål på ekologiska inköp som är högre än vad många andra kommuner i Skaraborg satt, men det visar att det är en viktig fråga för oss, säger Nathalie Thorstensson.

För oss som kommun är det viktigt att ta vårt samhällsansvar och vara en god förebild. Alla ska kunna äta god och nyttig mat som inte påverkar miljön negativt.