Nytt pris för tillgänglighet och bemötande delas ut i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 3 december, 2014

Lidköpings kommun har tillsammans med rådet för funktionsnedsatta instiftat ett tillgänglighets- och bemötandepris.

prisutdelning

Som första företag att ta emot utmärkelsen blev Assbecks. En enhällig jury utsåg Assbecks som vinnare med följande motiveringen ”Trots att man är en liten kedja på en stor marknad har Assbecks i Lidköping, genom en välplanerad affärslokal och en trevlig och serviceinriktad personal, lyckats utmärka sig som ett föredöme inom tillgänglighets- och bemötandeområdet”.

Birgitta Fridh tog emot priset av Sören Jansson, ordförande i samarbetskommittén och Kajsa Ezelius, kommunalråd och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Det nya tillgänglighets och bemötandepriset kommer att delas ut årligen från och med 2014 och går till ett företag som har ett bra bemötande, visar respekt för allas olika behov och som har ansträngt sig att utforma sina lokaler så att de är tillgängliga för alla. Priset är en hedersutmärkelse och en del i arbetet med att förbättra tillgängligheten samt att skapa en mer välkomnande och hållbar kommun.

I juryn ingår Annica Djup (ordförande i handelsrådet), Jonas Danielsson (ordförande fastighetsägarna), Kajsa Ezelius (kommunalråd och ordförande i rådet för funktionsnedsatta) Sören Jansson (ordförande samarbetskommittén och vice ordförande i rådet för funktionsnedsatta), Ann-Sofi Palmhammar (ledamot samarbetskommittén) och Magnus Franzen (centrumutvecklare, tillväxt Lidköping).
Övriga nominerade till priset var ÖoB, Clas Ohlson, Willys och Coop Extra.