Ny utbildningschef

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Ny utbildningschef

Publicerat 4 december, 2014

Elisabeth Jansson blir ny förvaltningschef på Utbildning i Lidköpings kommun.

Rådhuset med påskliljor

Elisabeth Jansson är 46 år och kommer ifrån Trollhättan där hon arbetar som prefekt på Högkolan Väst. Hon började där som lärare 2000, för att sedan gå vidare som avdelningsledare och därifrån till nuvarande befattning som chef för en institution. Elisabeth har en doktorsexamen i företagsekonomi och utbildning i ledarskap, kommunikation samt en gymnasielärarkompetens. Hon är mycket intresserad av samhällsfrågor i stort och särskilt områden som demokrati, livlångt lärande, flexibel utbildning och breddad rekrytering.

Elisabeths kommentar till sitt nya uppdrag:

– Jag är glad, stolt och hedrad över att få förmånen att arbeta som utbildningschef i Lidköpings kommun. Jag har genom åren på olika sätt arbetat med utbildning, från tidiga skolår till högskole- och forskarutbildning. I mitt arbete som chef inom offentlig verksamhet präglas mitt sätt att leda av en stark tilltro till andras kompetens och ambitioner. Mitt uppdrag är att ge förutsättningar för ett effektivt och roligt arbete i en trygg arbetsmiljö, där var och en känner meningsfullhet och stolthet.

Kommundirektör Jan Fransson är mycket nöjd med rekryteringen.

– Genom Elisabeth får vi en erfaren och duktig ledare som med sin yrkeskompetens och stora intresse för utbildningsfrågor kommer att utveckla verksamheten ytterligare tillsammans med vår mycket engagerade personal. Jag hälsar Elisabeth varmt välkommen till Lidköpings kommun.

Elisabeth Jansson tillträder tjänsten som utbildningschef i februari.