Lidköping på amerikanska ambassaden

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 18 december, 2014

I veckan har Linnea Bengtsson, som jobbar med internationell affärsutveckling på Lidköpings kommun, besökt den amerikanska ambassaden i Stockholm för att presentera samarbetet mellan Lidköping och Rockford.

Amerikanska-ambassaden

USA:s ambassadör i Sverige, Mark Brzezinski, känner till avtalet som finns mellan städerna sedan tidigare och var intresserad av att få veta mer. På agendan stod det industriella partnerskapsavtalet, stöd till Lidköpingsföretag med exportstrategier och planerna på en Sverigeresa för en delegation från Rockford med förfrågan om att inkludera ambassaden.

– Det var riktigt spännande och det är fantastiskt för oss i Lidköping att ha en sån värdefull kontakt som Mark Brzezinski att tillgå, säger Linnea Bengtsson.

Bilden visar Catharina Kronström, Senior Commercial Advisor, Linnea Bengtsson och Mark Brzezinski. Catharina var med i Lidköping när avtalet mellan Lidköping och Rockford först skrevs 2006. Även Kevin Chambers, Deputy Senior Commercial Officer, deltog på mötet.