Lidköpingselever plockar mest skräp i Skaraborg

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 21 april, 2015

I samarbete med Håll Sverige Rent deltar våra förskolor och skolor i städkampanjen Skräpplockardagarna. Det är en nationell kampanj mot nedskräpning och för en renare värld som pågår under april och maj.

Skräpplockardagar

I Lidköping är 4896 deltagare anmälda till Skräpplockardagarna och det placerar oss i topp i Skaraborg och trea i hela Västra Götaland. Det stora intresset beror på att vi har jobbat med miljöfrågor i våra förskolor och skolor i många år och att vi har en engagerad personal. De flesta av våra enheter har Grön flagg eller är diplomerade för Skola för hållbar utveckling.

Förutom Skräpplockardagarna, som är för de mindre barnen, så ges också möjlighet för föreningar och högstadieklasser att hjälpa till att städa utomhusmiljön i Lidköping. Intresset är stort och ett trettiotal föreningar och högstadieklasser kommer att delta under maj till september.

– Det märks generellt i Sverige att nedskräpningen har ökat och vi tycker att det är viktigt att jobba förebyggande, berättar Yvonne Träff som är miljöstrateg i Lidköpings kommun. Om man är med och städar i naturen så kommer man att bry sig om den och vara rädd om den. Det är viktigt att prata om att man kan skada både människor och djur när man slänger skräp.