Lägerskola för Fredriksdalskolans sjuor

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 3 september, 2015

Teambuilding tillsammans med Barn- och fritidsprogrammet på DLG, kanotåkning, korvgrillning och film – det var några av aktiviteterna som stod på schemat när årskurs sju på Fredriksdalskolan var på lägerskola. Lägerskolan pågår under ett drygt dygn och syftet är att de nyblivna sjuorna ska lära känna varandra bättre och på så sätt skapa gemenskap i och mellan klasserna.

Lägerskola Fredriksdal

Eleverna verkar nöjda och tycker att det är kul med att byta miljö. Många menar att de har lärt känna sina nya klasskamrater bättre och tycker att det är positivt få umgås och bara vara tillsammans, säger Patrik Hellman, biträdande rektor på Fredriksdalskolan.

Det är viktigt att satsa på teambuilding då trygghet och gemenskap är grunden för lärande, lägerskolan blir en del i vårt arbete med att bygga starka klasser, fortsätter Patrik.

Alla nya sjuor i kommunen kommer under de inledande veckorna av höstterminen att åka på lägerskolan. Lägerskolan finansieras av Sparbanksstiftelsen och är en del av satsningen ”Ungdomens år 2015-2016”.