Lidköping prisas som Sveriges främsta elitidrottskommun

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Lidköping prisas som Sveriges främsta elitidrottskommun

Publicerat 5 oktober, 2015

Måndagen den 5 oktober utsågs Lidköpings kommun till ”Sveriges främsta elitidrottskommun!” Priset överlämnades i samband med seminariedagen ”Professionell Idrott – Idrott som motor för regional utveckling. Ett arrangemang som i år genomfördes i Linköping. Bakom priset så står branschtidningen Sport & Affärer i samverkan med Dagens Industri.

elitidrottskommun

Lidköping har under senaste tävlingssäsongen haft exceptionella framgångar inom idrotter som kanot, ridsport, brottning, tennis, trampolin, motorsport och pistolskytte. Dessutom så vanns framgångar på seniorernas friidrotts-SM samtidigt som bandyn visat sig fortsatt stark och fotbollen, på damsidan, tagit sig upp på elitnivå. Detta var naturligtvis inte allt som hände inom Lidköpingsidrotten under den gångna säsongen, men det får exemplifiera alla de framgångar som våra föreningar samt idrottsmän- och kvinnor från Lidköping har haft under senare tid.

Priset mottogs av kanotisten, OS- & VM-deltagaren samt svenska mästarinnan, Karin Johansson, kommunens fritidschef Johan Skoglund och Glenn Rytterfjell, marknadsförare på Kultur & Fritid, som varit kampanjledare för Lidköpings ambitioner att vinna framgång på dessa listor.

År 2014 toppades motsvarande lista av Malmö före Göteborg och Umeå. I år hamnade Falun på silverplats och Falkenberg erövrade en bronspeng. Kommunrankingen toppades av Stockholm. Till årets breddidrottskommun utsågs Malmö och Göteborg vann pris som årets främsta evenemangsidrottskommun. Totalt så har 150 av Sveriges 290 kommuner aktivt kampanjat för att vinna framgång på dessa listor.