Zambiasamarbete ger frukt

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 23 oktober, 2015

Lennart Frändén, internationell koordinator och Ove Brodin,chef Campus Lidköping har varit i Lusaka, Zambia för att göra förberedelser inför kollegors besök samt sprida kännedom om samarbetsprogrammen mellan länderna.

Zambia_Campus Lidköping

Tack vare samarbetet har fyra unga kvinnor från olika slumområden i Lusaka kunnat påbörja en fyraårig turismutbildning och i januari kommer ytterligare fyra ungdomar att börja. Man överlämnade också 20 000 kr till skolan som skänkts av Lidköpings församling.
-Utbildningsinsatserna för kvinnor har visat sig ha störst effekt för samhällsutvecklingen, säger Lennart Frändén.

Utbyten med besök i Zambia och i Lidköping kommer att ske med De la Gardie gymnasiet i Lidköping under nästa år för att samarbeta kring turismutbildningar.

Man besökte också Turistministeriet och den Svenska ambassaden för att informera om samarbetsprojektet.

På SOS barnbyar förberedde man inför besök av fyra lärare från Campus Lidköping som just nu är där för att undervisa tillsammans med lärare på skolan. I barnbyn finns förskola, grundskola och läkarmottagning. Här har man tittat på utvecklingsmöjligheter för verksamheterna samt möjligheter till praktik för svenska elever.