Stenhammarskolan vann miljöutmaningen ”På egna ben”

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 26 oktober, 2015

Under hösten har 13 mellanstadieklasser i Lidköping deltagit i miljöutmaningen ”På egna ben”. Tillsammans har de cyklat, promenerat och åkt buss 1032 kilometer till och från skolan och sparat 1,8 ton koldioxid.

5hstenhammar

Vann gjorde:

  • 1:a pris klass 5H Stenhammarskolan
  • 2:a pris klass 6B Månesköldskolan
  • 3:e pris klass 6A Månesköldskolan
  • 4:e pris klass 6C Månesköldsskolan

Klasserna har samlat poäng i utmaningen på olika sätt. När eleverna har gått, cyklat eller åkt kollektivt till och från skolan har de samlat poäng. Har eleverna dessutom fått en förälder eller syskon att göra samma sak, har de fått ytterligare poäng. De har också genomfört olika övningar i klassen med koppling till trafik och miljö.