Lidköping har återigen fått pris för hög andel ekologisk mat

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 6 november, 2015

I slutet av oktober fick Lidköpings kommun ta emot pris för att vi är en av 97 kommuner som har nått över 25 procent ekologiska inköp. Ekomatsligan är en nationell tävling i hur hög andel ekologiska livsmedel som kommuner, landsting, och regioner köper.

Ekomatsligan2015

Kommunalrådet Kajsa Ezelius och Nathalie Thorstensson, kostchef på Lidköpings kommun tog emot diplomet från Ekomatcentrum.

– I Lidköping var hela 30 procent av alla inköp ekologiska under 2014. Vi jobbar hela tiden med att hitta fler ekologiska alternativ och hoppas kunna nå ännu högre siffror för 2015. Alla ska kunna äta god och nyttig mat för hälsan och miljön, säger Nathalie Thorstensson.