Nu öppnar Återbruket- en del av Kartåsens återvinningscentral

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 16 november, 2015

Den 1 december öppnar Renhållningen Återbruket som ligger vid Kartåsens återvinningscentral. Hit är alla välkomna att lämna saker som är ”för fina för att slänga”. Fördelen med Återbrukets placering på Kartåsens återvinningscentral är att du som kund kan lämna dessa föremål i samband med att du slänger annat.

Äldre möbler

Inlämnade saker kommer sedan i turordning lämnas vidare till våra samarbetsorganisationer som arbetar med välgörenhet, idrott eller liknande. Dessa organisationer kommer i sin tur att sälja de insamlade sakerna som då kan återbrukas av någon annan.

Vi på Renhållningen arbetar ständigt med åtgärder för att minska mängden avfall och genom Återbruket gynnar vi nu återanvändning av material. Det hämmar nyproduktion och den efterföljande avfallsmängden. Genom att lämna in saker till Återbruket gör du även en insats för människan. Detta genom att våra samarbetsorganisationer kan använda intäkterna i olika sociala projekt.

Återbruket är öppet under samma tider som Kartåsens återvinningscentral under december och januari.

Öppettider

Måndag – torsdag 12-18
Fredag 12-17
Lördag 10-15
Söndag stängt

Tack för ditt bidrag i strävan mot en bättre miljö!

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan