Ny förvaltningschef för Samhällsbyggnad i Lidköpings kommun

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 16 december, 2015

Kommunstyrelsen utsåg idag Måns Werner till ny förvaltningschef för Samhällsbyggnad. Den förvaltning inom kommunen som ansvarar för parker och gator, miljö och hälsa, bygg-, plan- och trafikfrågor.

Måns

Måns Werner är bosatt i Göteborg och kommer närmast från befattningen som avdelningschef för Strategiska avdelningen på Göteborgs stadsbyggnadskontor. Där har han bland annat ansvarat för Göteborgs översiktsplan och hållbarhetsfrågor kopplat till den långsiktiga markanvändningen. Han har tidigare arbetat som stadsarkitekt och verksamhetschef för Plan och Bygg i Ale kommun och utredningsledare inom Banverket, men även varit verksam inom privat sektor.

Måns Werner är utbildad arkitekt från Chalmers med påbyggnad inom projektledning och ledarskap. Han drivs av att arbeta med utvecklingsfrågor och har ett stort intresse för samhällsutveckling och hållbar samhällsbyggnad. Och det är i gränslandet mellan politik och förvaltning som han tycker det är roligast att arbeta. Att skapa goda relationer mellan politik och förvaltning och översätta den politiska viljan till verksamhet är det som gör arbetet i en kommun spännande och utvecklande.

Måns kommenterar sitt nya uppdrag i Lidköping:

– Lidköping är en kommun med stark kulturhistoria och levande landsbygd. Jag lockas av stadens läge vid Vänern, utvecklingsmöjligheterna och framåtandan. Det är mycket på gång i kommunen och jag ser fram emot rollen som samhällsbyggnadschef.

Kommunalrådet Kjell Hedvall är nöjd med rekryteringen.

– Det är glädjande att vi fått en kompetent och väl meriterad ny chef för Samhällsbyggnad. Han är väl lämpad att ta sig an de utmaningar vi har både avseende kvalitetsfrågor och att nå de politiska målen med ett växande Lidköping.

Måns Werner börjar sin anställning i Lidköpings kommun under våren.

För mer information kontakta Jan Fransson, kommundirektör, tfn 070-677 08 24

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen