Polisområdeschefen i Skaraborg besökte Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 2 februari, 2016

Under tisdagen besökte polisområdeschefen i Skaraborg Helena Trolläng Lidköpings kommun. Besöket var en del i ett pågående samtal om hur det brottsförebyggande arbetet kan utvecklas i samarbete mellan polisen och Skaraborgs kommuner. Polisen genomför just nu en större omorganisation.

Polisområdeschef på besök

Från vänster på bilden: Kajsa Ezelius, Helena Trolläng, Kjell Hedvall och Bertil Jonsson.

Polisen informerade om sitt framtida arbetssätt och hur samverkan med kommunen ska ordnas. Under besöket berättade Lidköpings kommun om sitt arbete kring tidiga samordnade insatser och brottsförebyggande arbete. Från kommunen deltog Kjell Hedvall, kommunstyrelsens ordförande, oppositionsråd Bertil Jonsson, Kajsa Ezelius, ordförande i brottsförebyggande rådet, Fredrik Linusson, räddningschef och säkerhetssamordnare Stefan Gustafsson.

– Det var ett bra möte där vi också fick info om att man nu börjar på om och tillbyggnad av ett nytt polishus där verksamhet skall pågå dygnet runt, säger Kjell Hedvall, kommunstyrelsens ordförande.

– De samarbetet som finns mellan polisen och Lidköpings kommun kommer i och med polisens egna omorganisation bli stärkt. Med en utveckling av samverkansavtalet kommer vi kunna få ut ännu mer av samarbetet, säger Kajsa Ezelius, ordförande i brottsförebyggande rådet.

– Den organisation som polisen nu har arbetat fram innehåller en tydlig kontaktfunktion med kommunerna som vi har ett gemensamt ansvar att ta vara på och stärka och idag har det blivit tydligt för oss att polisområdeschefen är beredd att medverka till detta, säger oppositionsråd Bertil Jonsson.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan