Mobil förskola – nytt sätt att integrera asylsökande barn

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 17 februari, 2016

Lidköpings kommun testar ett nytt sätt att integrera asylsökande barn. Två gånger i veckan besöker den mobila förskolan ett asylboende i trakten. Med på den mobila förskolan finns en förskollärare och två arabisktalande modersmålslärare.

Modersmålsstöd i förskolan 0099

Tillsammans med barn och vuxna leker, pysslar, målar och bedriver de svenskundervisning. Syftet är att skapa framtidstro och att den mobila förskolan ska underlätta i integrationsarbetet. Nu har arbetet uppmärksammats av TV4-nyheterna. Här kan du se klippet om den mobila förskolan.