Kommuner satsar på vattenutbildning i höst

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 12 maj, 2016

Att arbeta med vår viktigaste naturresurs, vattnet, är något för den som är teknikintresserad och vill arbeta för ett hållbart samhälle. Många kommuner kommer framöver att ha stort behov av medarbetare inom vatten och avlopp.

Vatten

Nu har Lidköping tillsammans med ett stort antal andra kommuner i Västra Götaland varit med och format yrkeshögskoleutbildningar till rörnätstekniker samt vatten- och miljötekniker. Utbildningarna arrangeras av Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige och en av de tänkta placeringsorterna är Vara.

Det är kommunerna som har efterfrågat utbildningarna och även varit med och format innehållet. Kommunerna ska erbjuda praktikplatser för studenterna, eftersom utbildningarna utgår från konceptet LIA, lärande i arbete.

– Att jobba med vatten och avlopp är ett spännande och omväxlande arbete. Det är verkligen en framtidsbransch för det är ont om personer med utbildning, det märker vi på kommunerna när vi söker medarbetare, berättar VA-chef Pernilla Bratt.

Läs mer om utbildningarna på Stiftelsen Yrkeshögskolan Sveriges hemsida www.skys.se

Sista ansökningsdag är 31 maj.