Högtidlig ceremoni för nya svenska medborgare

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 19 maj, 2016

Den 19 maj välkomnades nya svenska medborgare med gäster av Lidköpings kommun vid en ceremoni i Lidbeckska huset. Totalt fick Sverige 117 nya medborgare i Lidköpings kommun mellan april 2015 och april 2016.

almas

Almas Nasu som kommer från Irak har bott i Sverige i fem och ett halvt år och är glad över att nu också vara medborgare här.

– Jag är jättetacksam för den här kvällen. Det betyder jättemycket för mig. När de pratade om Lidköping sa de det jag känner i hjärtat. Lidköping har blivit hemma för mig och min familj.

Kommunstyrelsens ordförande Kjell Hedvall och kommundirektör Jan Fransson hälsade gästerna välkomna och berättade om både Sverige och Lidköping. Kjell Hedvall och kommunalrådet Kajsa Ezelius delade ut diplom och en svensk flagga till de nya medborgarna.

Den nya medborgarskapslagen säger att alla kommuner ska genomföra en ceremoni för nya svenska medborgare minst en gång per år.

– Det är viktigt för oss att vara en välkomnande kommun och vi har under många år välkomnat kommunens nyinflyttade så det känns helt naturligt för oss att även välkomna våra nya svenska medborgare till Lidköping. Vi hoppas att de trivs så bra här att de väljer att stanna kvar och hjälper oss att utveckla Lidköping, säger Jan Fransson.

Musikgruppen Litch från De la Gardiegymnasiets estetprogram musik sjöng bland annat Idas sommarvisa och kvällen avslutades med mat och mingel.

nya-medborager-2016