Lidköpings dataförening har spel för alla

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 8 juni, 2016

Daglig verksamhet Sockerbruket inom Social & Arbetsmarknad sköter markservicen hos Lidköpings dataförening. Det innebär allt från att driva verksamheten i Café Rosamunda till service i skatehallen, städning och allmänt småfix.

Lidköpings dataförening

Jenni Amandusson, Manuel Melani, Fredrik ”Totte” Thieme och Rasmus Lindell tycker att spel är något för alla.

Vi är nio killar med spelintresse som gör allt utom att spela på arbetstid. Däremot får vi en timmes fritt spel om dagen som lön, berättar arbetshandledare Manuel Melani.

Något för både tjejer och killar

I föreningslokalen Lidköpings E-sportcenter finns det spel för alla åldrar och kunskapsnivå. Att det är mest killar som spelar spel är något föreningen vill ändra på.

Vi försöker få fler tjejer att börja spela dataspel hos oss. Varje tisdag varannan vecka har vi tjejkvällar då tjejerna spelar gratis. Vi har också kört spelkvällar för nyanlända lidköpingsbor. Har du en funktionsnedsättning är det inget problem, vi har spel för alla. Här finns alla populära spelkonsoller och gamerutrustning, berättar Manuel.

Ett komplement till fritidsgården

Föreningen har 250 medlemmar och är ett treårigt projekt finansierat av Allmänna arvsfonden. Projektet startade 2014.

Vi har byggt allt själva med pengarna från Allmän-na arvsfonden. Vi vill vara en mötesplats som lockar hit människor som vuxit fast hemma. Att man har samma intresse gör det enklare att prata med varandra i verkliga livet istället för på en chatt. Många av våra medlemmar är nattsuddare som lever i film- och spelvärlden. Vi är ett komplement till fritidsgårdarna och har ett nära samarbete med projekten Ung Arena och Level Up, berättar Manuel.

Förutom personal från daglig verksamhet finns det två anställda i projektet. Det är projektledare Fredrik ”Totte” Thime och projektassistent Jenni Amandusson som bland annat sköter administrationen av med-lemmar, planerar aktiviteter, spelkvällar och LAN.

Vi hoppas självklart att vi blir kvar efter projekttidens slut. Efter skolan och på lov har vi fullt här och vi får nya medlemmar varje dag så det finns verkligen ett behov, säger Fredrik och Jenni.