Fortsatt samarbete mellan Skaraborg och Rockford

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 9 juni, 2016

Skaraborgs kommunalförbund fortsätter att medfinansiera tjänsten internationell affärsutvecklare som är ett samarbete mellan Skaraborg och Rockford, Midwest. Sedan 2014 har Skaraborgs kommunalförbund varit medfinansiär i den industriella samverkan som Lidköping startade med Rockford 2006. Lidköping är huvudägare i projektet och finansierar halva kostnaden som nu förlängs med tre år.

Linnea

Linnea Bengtsson anställdes som internationell trainee och reste 2008 till Rockford där hon arbetade på deras näringslivsorganisation. Linnea anställdes 2011 på heltid som internationell affärsutvecklare och spenderar en del av året i Skaraborg och en del på plats i Rockford.

Samarbetet har varit mycket givande inom flera områden. De främsta resultaten har utvecklats inom näringslivet och utbildningssidan. Några exempel är Hydralikföretaget CEJN AB från Skövde som etablerat samarbete med Leading Edge Hydraulic i Rockford. För CEJN AB har det lett till utökat kundnätverk i USA och Leading Edge har rekryterat 25 nya medarbetare och byggt en ny fastighet. Ett annat exempel är göteneföretaget Smedja Therese AB som genom samarbetet fått sin första exportorder till USA. Viking Genetics i Skara har fått hjälp med att etablera dotterbolag på plats i USA och håller nu på och anställer. Även företag inom turismnäringen har pågående samarbeten och aktiviteter med Midwest. Högskolan i Skövde har signerat ett samarbetsavtal med Rockford University.

Intresset för Sverige är starkt i Rockford och marknaden i USA är stor. Den långsiktiga och lojala satsning som Lidköping och Skaraborg har gjort, ska utveckla ett positivt läge för Skaraborgska företag och organisationer att navigera på den amerikanska marknaden.

– Jag ser framemot att fortsätta assistera företag från Skaraborg att ta sig in eller förstärka befintlig aktivitet på USA marknaden säger Linnea Bengtsson. En del av de företag jag arbetar med just nu har redan en marknad i USA men vill hitta nya vinklar eller partners. Jag kommer även fortsätta göra företagsbesök runt om i Skaraborg för att berätta om de möjligheter som finns.

För mer information kontakta
Linnea Bengtsson Internationell affärsutvecklare för Lidköpings kommun och Skaraborg
E-post: linnea.bengtsson@lidkoping.se
Telefon: *1 815 985 3895