Lidköping klättrar i nationell miljörankning

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 29 juni, 2016

Tidningen Aktuell hållbarhet sammanställer varje år en gedigen miljörankning för Sveriges kommuner. Nu är årets lista publicerad. Lidköping har klättrat 15 platser sedan förra året och ligger nu på plats 27.

Händer som håller en planta

Alltifrån kommunernas arbete med energieffektivisering, klimatarbete och naturvård till avfallshantering och inköp av ekologisk och rättvisemärkt mat har poängsatts.

För Lidköping som har en vision om att vara en välkomnande och hållbar kommun är miljöarbetet viktigt. Det visar sig bland annat genom den miljöplan som nu är ute på remiss. I miljöplanen samlas de stora utmaningarna för kommande år, tillsammans med mål- och åtgärdsförslag.

Målet är att planen blir den givna vägledningen i kommunens arbete för en bättre miljö. Miljöplanen visar vilka åtgärder som är stora och viktiga att ta tag i.

– Vi tror att vi är på rätt väg och det visar också den här rankningen. Vi har precis tagit fram en miljöplan för hela Lidköping och genom den ska vi ta många steg framåt i vårt miljöarbete. Genom den kommer vi att kunna ta ett samlat grepp kring de här frågorna. Det är viktigt att miljö och hållbarhet blir ett naturligt sätt för oss alla att tänka, både inom och utanför den kommunala organisationen, säger Yvonne Träff som är miljöstrateg i Lidköpings kommun.