Lidköping utser Elitidrottsambassadörer

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 1 juli, 2016

Lidköpings kommun utsågs 2015 till årets elitidrottskommun av Dagens Industris Sport & Affärer. Nu har vi utsett 14 elitidrottsambassadörer. Vi vill på detta sätt tacka och belöna de många idrottare som bidrog till utmärkelsen. Ambassadörerna är idrottare som har uppmärksammas av tävlingsledningen och belönats med nationella och internationella mästerskapsmedaljer.

Årets elitidrottskommun

Elitidrottsambassadörerna får ett ekonomiskt stöd som varierar beroende på deras sportsliga insats samt deras prestationer på nationella och internationella mästerskap. Då utmärkelsen bland annat tar sin utgångspunkt i antalet vunna mästerskapsmedaljer, så har även detta fått vara de kriterier som tagits fram för att erhålla detta sponsorstöd.

De personer som erbjudits detta stöd har följaktligen antingen vunnit SM (i idrotter som organiseras genom Riksidrottsförbundet) eller representerat Sverige i internationella mästerskap eller motsvarande globala tävlingar (arrangerade av internationella förbund där svenska Specialidrottsförbund är medlemmar). Sponsorstödet har därför kopplats direkt mot de kriterier som gjort att Lidköpings kommun erhöll utmärkelsen. Stödet ges dessutom genom den förening som den aktive representerar.

Elitidrottsambassadörerna är:

  • Karin Johansson, nyligen OS-uttagen och mångfaldig svensk mästare i kanot, Lidköpings kanotförening
  • Johan Lilja och Marcus Andersson, landslagspaddlare och svenska mästare, Lidköpings kanotförening
  • Fanny Lilja och Annie Johansson, svenska mästare, Lidköpings kanotförening
  • Johan Lundh, VM-reserv och världscupshoppare, Lidköpings ridklubb
  • Kazmat Girihanovs, Svensk mästare och landslagsdebutant, Lidköpings AS
  • Amanda Holmberg, svensk mästare och UVM-finalist, Lidköpings IS
  • Anna-Karin Bonander-Lind, Lennart Gustavsson, Christian Johansson och Anders Grimling, svenska mästare, Lidköpings pistolskytteförening
  • Hanna Rydén och Oscar Smith, Svenska mästare i trampolinhopp, TK Levo

Sponsorersättningen ska gå till kostnader som de aktiva har för sin idrott och är ett sätt för dessa att ytterligare kunna förkovra sig inom just sin idrottsgren. Motprestationen för idrottarna är att de vid tävling och träning ska lyfta fram och exponera fördelarna med att bo i och besöka Lidköping.

Glenn Rytterfjell på Kultur & Fritid, som varit kampanjledare för denna utmärkelse är imponerad av de prestationer som gjorts av Lidköpingsidrottarna:

– Det var ett fantastiskt framgångsrikt idrottsår som kröntes med utmärkelsen ”Årets elitidrottskommun”. Totalt 13 idrottare var delaktiga i 12 olika SM-guld på seniorsidan. Självfallet så är det idrottarnas prestationer som stått i främsta rummet när Lidköping vunnit denna framgång, men det känns lite extra tillfredställande då man också tar fram Sparbanken Lidköping Arena och det breda programutbud där, som en av anledningarna till varför Lidköping prisas. Vi tar nu avstamp för en ny kampanj där vi också hoppas att det ekonomiska stödet till idrottarna ska öka chanserna för nya framtida utmärkelser.

För mer information, kontakta:

Glenn Rytterfjell, Lidköpings kommun, telefon 0510-77 02 31
Gustaf Berencreutz, Chefredaktör, Sport & Affärer, utser årets elitidrottskommun, telefon 070-7303521