Första spadtaget på ny sträckning av väg 44

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 17 oktober, 2016

17 oktober togs det första spadtaget på ny sträckning av väg 44 förbi Filsbäck. Syftet med den nya vägen är att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten på sträckan mellan cirkulationsplatsen i Källby och Skara-rondellen i Lidköping där väg 184 och väg 44 möts. Sträckan ska bli mötesfri landsväg. Den nya vägen blir cirka 8 km lång och beräknas kosta 250 miljoner. Arbetet planeras vara klar under 2019.

Första spadtaget väg 44

– Den nya vägen är mycket viktig för kommunens utveckling då vi öppnar upp för ytterligare sjönära boenden. Vi kommer att få se en ny stadsdel växa upp här, säger kommunalrådet Kjell Hedvall som deltog i första spadtaget.
Övriga som talade vid ceremonin var Max Falk infrastrukturstrateg vid Västra Götalandsregionen och Håkan Wennerström Regionchef Trafikverket Region Väst.

På bilden från höger; Kjell Hedvall, Håkan Wennerström, Max Falk.