Power Big Meet 2017 på Hovby flygplats

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 31 oktober, 2016

Den 6-8 juli 2017 arrangeras Power Big Meet på Hovby flygplats i Lidköping. Det brukar kallas – ”Världens största Bilevenemang” och totalt brukar årligen upp emot 80 000 besökare och över 20 000 bilar delta i träffen.

bil

2017 firar Power Big Meet 40-års jubileum och arrangören Kjell Gustafson räknar med att det kan bli rekord i antal besökare. De senaste 34 åren har Power Big Meet arrangerats i Västerås men nu flyttar det alltså till Lidköping.
– Vi har 40-års jubileum under 2017, då räcker inte flygplatsen Johannisberg i Västerås till. Vi har sökt en större flygplats, eller annan yta, som skulle kunna ta emot vårt event. Efter att under sju år drivit Power Vårmarknad i Sparbanken Lidköping Arena, så känner vi oss bekväma i Lidköping. Vi vet också att vi kan få den support som behövs från kommunen och de lokala näringsidkarna, säger Kjell Gustafson.

Kommundirektör Jan Fransson, själv med ett stort motorintresse, är väldigt nöjd med att få Power Big Meet till Lidköping;
– Vi känner stort förtroende för Kjell Gustafson och hans arrangemang. Vi har följt evenemanget under tiden det gått i Västerås och när vi nu fick chansen, så var vi självfallet positiva. Vi har förankrat detta i den politiska ledningen, där det rådde konsensus för att detta evenemang var till gagn för hela Skaraborg och inte minst för besöksnäringen här.

Glenn Rytterfjell som för Lidköping kommuns räkning arbetat med värvningen av detta evenemang säger;
– Detta event, är precis, som när vi hade Melodifestivalen 2014, så stort att vi endast kan genomföra detta i samverkan med flera Skaraborgs kommuner. Att Lidköping åter en gång på detta sätt kan vara med och skapa turisteffekter även utanför kommunens gräns känns oerhört tillfredställande. Vi kommer ganska omgående att kontakta våra Skaraborgskollegor för att informera om eventet.
Glenn avslutar med att säga;- För att förstå storleken på detta event så kan man säga att det kommer att bli som att arrangera minst fem deltävlingar av Melodifestivalen samtidigt.

Läs pressmeddelande om Power Big Meet 2017 på Hovby flygplats i Lidköping

För mer information Kontakta;
Glenn Rytterfjell Lidköping Kommun, 0510-77 02 31
Kjell Gustafson, Power Big Meet, 070-796 27 57