Bildelslagret i Lidköping vinner priset för hållbar utveckling 2016

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 2 november, 2016

I år delas Lidköpings kommuns pris för hållbar utveckling ut för andra gången till ett företag som har gjort något särskilt för hållbar utveckling. Vinnaren av företagspriset för hållbar utveckling 2016 är Bildelslagret i Lidköping. Hedersomnämnande ges till Inquire AB och Jordnära miljökonsult AB.

Bildelslagret Lidköping

Priset är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran till fortsatt arbete genom en prissumma på 20 000 kronor. Bland de fem nomineringar som har kommit in har juryn som består av kommunens Miljö- och klimatutskott valt ut en vinnare och två hedersomnämnanden.

Motivering: Bildelslagret i Lidköping har under många år konsekvent arbetat med en hållbar miljösatsning inom bildemontering. Företaget är både kvalitets- och miljöcertifierat genom ISO 9001 och ISO 14001. Genom sitt konsekventa arbete har de fått flera bilföretag och försäkringsbolag som kunder. Det som är unikt för Bildelslagret Lidköping är det som de gör inom social hållbarhet. De är det första bildemonteringsföretaget som fått sin ledning certifierad utifrån hur de arbetar med personal och företagsutveckling. De gör även mer än vad som kan förväntas inom miljöområdet genom att de investerat i vindkraftverk och producerar ca 3 400 000 kWh grön el vilket är 30 gånger mer än företaget själv använder. De är på många sätt en föregångare inom bildemonteringsbranschen.

Det är väldigt roligt att efter 25 års hållbarhetsarbete få ett så här fint erkännande. Vi vill ligga i framkant inom miljö och kvalitet så priset är också ett bevis på hur duktig vår personal är på detta. Dessutom gör priset att vi får lite hjälp med vår marknadsföring, säger Maria, Mats och Hampus på Bildelslagret i Lidköping.

Priset delas ut i samband med Lidköpingsgalan den 11 november. Vinnaren och de båda som fått hedersomnämnande är inbjudna till galan där prisutdelningen sker.

Vi vill tacka övriga företag som har nominerats för ert engagemang i hållbarhetsfrågor. Företag som varit nominerade men inte fått förstapriset i år välkomnar vi att söka på nytt nästa år, säger Kajsa Ezelius, ordförande i Miljö- och klimatutskottet.