En svensk höst i Rockford

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 3 november, 2016

I år fyller samarbetet Lidköping – Rockford tio år. Syftet är att växa lokalt genom att arbeta globalt. Det sker genom att assistera Skaraborgska företag på den amerikanska arenan och fungera som en dörröppnare in på den svenska marknaden för amerikanska företag. Samarbetet syftar även till att utveckla och stärka verksamheter genom kunskapsöverföring och jobbskuggning. Även skolutbyten är ett fokusområde.

Lidköping - Rockford 10 år

Under hösten har olika delegationer från både Lidköping och Skaraborg besökt Rockford för att utveckla befintliga kontakter och utforska nya affärsrelationer.

I oktober deltog kommunalrådet Kjell Hedvall och oppositionsrådet Bertil Jonsson vid det officiella 10-årsjubileet i Rockford. Representanter från näringslivet och politiken samt lokalbor kom till eventet för att visa sin uppskattning.

Även flera grupper från De la Gardiegymnasiet har hunnit besöka Rockford under året. Bland annat har två grupper med elever och personal från vård- och omsorgsprogrammet fått lära sig mer om amerikansk sjukvård på SwedishAmerican Hospital. De har även medverkat i skolundervisningen på Guilford High School.

Just nu är en grupp elever och personal från De la Gardiegymnasiets byggprogram på plats för att hjälpa till med renoveringen av svensk-historiska sällskapets nya byggnad ”Nordic Cultural Center”. Byggnaden kommer bli ytterligare en mötesplats för de många personer i Rockford som har svenskt ursprung.

Mer information som rör samarbetet finns på glocal.lidkoping.se.

Bildtext: På det officiella 10-årsjubileet fick Kjell Hedvall fick ta emot en gåva i form av en originalgitarr från Rockfords rocklegend Rick Nielsen frontsångaren i 80 tals-rockbandet Cheap Trick. Med på bilden är också Bertil Jonsson och Lidköpings internationella affärsutvecklare Linnea Bengtsson.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen