Stadsnära Lantgården – Årets kooperativ i Sverige!

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 10 november, 2016

Stadsnära Lantgården Lidköping har blivit ett andningshål för såväl besökare som de som får en andra chans i livet. Här odlas både giftfria grönsaker och relationer med bygdens människor och organisationer. Lantgården är platsen för många möten – inte minst mellan stad och land. Därför har de belönats med utmärkelsen Årets kooperativ i Sverige 2016. Årets Kooperativ är en utmärkelse som delas ut av Coompanion och Arbetsgivareföreningen KFO

Lidköpings stadsnära lantgård

– Lantgården är ett bra exempel på hur gårdens breda verksamhet breddar landsbygdens besöksnäring och skapar en bro över klyftan mellan stad och land, säger Gordon Hahn, från Coompanion och ordförande i juryn för Årets kooperativ 2016.

Vi är stolta och glada för priset

– Vi är fantastiskt glada och stolta över att fått detta fina pris. Att vi blev nominerade som en av fyra kooperativ var en stor överraskning för oss men att vi skulle vinna priset trodde vi aldrig. Officiellt har gården bara varit igång sedan maj 2016 så att vi redan första året vinner priset är otroligt roligt, säger Katarina Sundberg ordförande i föreningen.

Vad ska ni göra med prischecken på 10 000 kronor?

– Det är för tidigt att säga vad vi ska använda pengarna till men vi kommer tänka igenom noga så det blir något som är riktigt bra för gården, säger Katarina.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen