Klart med ny anslutningsavgift för fiberanslutning

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 22 november, 2016

Kommunfullmäktige i Lidköping beslutade under måndagen att anta förslaget till ny anslutningsavgift för fiberanslutning Lidköpings bredband 2017. Den nya avgiften kommer att gälla från och med den 1 januari 2017.

Lidköping Bredband

Beslutat har föregåtts av tidigare beslut i Teknisk Servicenämnd den 8 september. De som berörs av den nya anslutningsavgiften är de fastigheter som förbereddes för bredbandsanslutning i samband med fjärrvärmeutbyggnaden.

I samband med att fjärrvärmen byggdes ut i Lidköping under 1990-talet förbereddes en del av fastigheterna för fiberanslutning. Taxan för att ansluta en sådan fastighet beslutades 2009 vara 9 400 kronor inklusive moms, plus 3 900 kronor inklusive moms för fiberkonvertern. Total kostnad har därför varit 13 300 kronor inklusive moms.

Eftersom investeringskostnaderna har ökat sedan 2009 täcker inte denna avgift längre kostnaderna. Därför har Lidköping Bredband ansökt om en höjning av denna avgift till 2017. Den nya avgiften blir 14 300 kronor inklusive moms för fiberanslutning, plus 2 500 kronor för fiberkonvertern. Total kostnad blir då 16 800 kronor inklusive moms.

Förändringen gäller endast de fastigheter som förbereddes för bredband i samband med fjärrvärmeutbyggnaden. Lidköping Bredband kommer nu att erbjuda alla dessa att teckna avtal innan 15 december till den nuvarande avgiften. För de kunder som redan har fått ett erbjudande om en viss anslutningsavgift, gäller denna.

För de allra flesta kunder i centrala Lidköping är anslutningsavgiften 18 900 kronor inklusive moms och fiberkonverter.

 

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan