Inkluderande möten för europeiska pedagoger

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 30 november, 2016

Den här veckan har Lidköping besök av ett tjugotal personer som arbetar som idrottslärare eller med andra former av inkludering av ungdomar från hela Europa. De är i Lidköping för att lära sig mer om hur vi arbetar med inkluderande utbildning för elever med särskilda behov. Under måndagen besökte pedagogerna Stenportskolan där de fick en genomgång i hur vi i Lidköping jobbar med inkludering och värdegrund inom grundsärskolan och hur en idrottslektion kan gå till.

Join us_Campus Lidköping

Projektet kallas Join Us och syftar bland annat till att genom idrott och musik som verktyg verka för att elever med särskilda behov får en bra och anpassad utbildning som sen kan underlätta integrering ut i samhället. Under denna utbildningsvecka samarbetar Campus Lidköping med Barn & Skola och Kultur & Fritid med ett gemensamt värdskap.

– Den här veckan handlar om att visa upp och dela erfarenheter om hur vi jobbar här i Lidköping med utbildning och utveckling av människor, oavsett handikapp eller diagnos, säger Lennart Frändén, Internationell koordinator på Campus Lidköping.

joinus

Pedagogerna, som bland annat kommer från Italien, Slovakien och Rumänien, kommer under resten av veckan besöka en rad verksamheter där Lidköpings kommun kommer visa upp exempel på hur vi jobbar med vår värdegrund för ett inkluderande samhälle.

Besöket i Lidköping organiseras av Campus Lidköping tillsammans med Barn & Skola och Kultur & Fritid. Själva projektet är ett treårigt EU-projekt som ingår i det europeiska utbytesprogrammet Erasmus.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen