Spännande forskningsprojekt för äldres boende

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 21 december, 2016

Lidköpings kommun har tecknat ett avtal i forskningsprojektet BaltSe@nior med Högskolan i Skövde. Högskolan representerar Sverige i det så kallade interregprojektet (europeiskt territoriellt samarbete) kring Östersjön. Syftet är att utveckla framtidens inredning för äldres boende. Teknik och möbler integreras för komfort, säkerhet och möjlighet att leva ett gott liv länge i eget boende.

Paula och Lotten

Doktor Lotten Svensson, Högskolan i Skövde, och Paula Evertsson, administrativ chef på Vård & Omsorg, ser fram emot ett spännande samarbete.

Paula Evertsson på Vård & Omsorg representerar Lidköpings kommun. Projektet leds av doktor Lotten Svensson vid Högskolan i Skövde.

Projektet pågår i tre år. Vi kommer att dela ut en enkät till Lidköpings pensionärsorganisationer, där våra äldre får ge sin bild av hur de ser på boendemiljöer i framtiden. Enkäten är en del i en stor undersökning i alla länder som är med i projektet, berättar Lotten Svensson.

De svenska deltagarnas uppgift är att skapa varumärken och underlag för gemensamma prototyper och produkter för målgruppen äldre. Förutom Lidköpings kommun deltar Tibro kommun och PRO i Lugnås i projektet.