Nu ska detaljerna formas för nya reningsverket

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 27 mars, 2017

Lidköpings kommun och Sweco har nu undertecknat avtalet för detaljprojektering av vårt nya reningsverk. Detaljprojekteringen inleds nu direkt och innebär att det ska göras detaljerade ritningar för det nya verket.

Sweco blev det företag som vann upphandlingen för denna fas i projektet, och den beräknade kostnaden är cirka 22 miljoner kronor. Avtalet undertecknades 27 mars av Karl Wiktorsson, ordförande i teknisk servicenämnd, och Anna Yman, vd för Sweco Vatten & Miljö.

– Det är jätteroligt att vi får göra detta tillsammans med Lidköpings kommun. Detta är ett stort projekt även för oss på Sweco, eftersom vi ska bygga ett helt nytt reningsverk på en ny plats, säger Anna Yman.

Arbetet med det nya reningsverket går enligt plan, både när det gäller tidplan och budget. Detaljprojekteringen beräknas vara klar i november 2018, och därefter kan själva byggnationen av verket starta.

Läs mer om det nya reningsverket

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan