Elever på Fredriksdalskolan engagerar sig i barnrättsfrågor

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 28 april, 2017

Under våren har eleverna i årskurs nio på Fredriksdalskolan i Lidköping arbetat med världens största program för barn om människors lika värde, rättigheter och demokrati. I onsdags var det dags att presentera årets barnrättskämpe och mottagare av World’s Children’s Prize under en presskonferens.

world-children-prize

Niondeklassarna Hana Larsson och Ida Gillberg höll i presskonferensen på skolan.

– Det har varit intressant och lärorikt att ha arbetat med programmet. Dessutom känns det hoppfullt att det finns människor som förbättrar barns liv på olika sätt, berättar Ida.

För att kunna utse en vinnare bland årets tre priskandidater studerade eleverna deras arbete, som på något sätt förbättrat barns liv i olika delar av världen. De höll sedan föredrag för elever i årskurs sju och åtta om priskandidaterna, så att hela skolan fick möjlighet att rösta under valdagarna. Skolans resultat rapporterades sedan vidare till World’s Children’s Prize, som räknade ihop röster från 69 000 skolor världen över.

Årets barnrättskämpe blev Manuel Rodrigues. Han har i över 20 år gett barn med funktionsvariationer i Västafrika ett värdigt liv genom möjligheten att få gå i skolan och tillgång till sjukvård.