Lidköping nominerad till ”Årets hållbara skolmatskommun”

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 1 juni, 2017

Lidköpings kommun är en av tio nominerade till ”Årets hållbara skolmatskommun”. Det är White guide Junior som har testat förskolor och skolor runt om i Sverige under det senaste året.

white-guide

– Nomineringen visar att vi har en stark drivkraft kring hållbarhet i kommunen. Hållbarhetstänket genomsyrar hela verksamheten, från politiken och ända ut i våra kök, säger kostchef Nathalie Torstensson.

Den 19 september kommer det att avgöras om kommunen vinner kategorin. Tävlingen sker i samarbete med restaurangguiden White Guide. White Guide Junior syftar till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige. Bedömningen görs av en jury som prövar luncher på skolor och förskolor runt om i Sverige.

– Ytterligare en indikator på vårt stora fokus på miljö och hållbarhet är att vi tidigare i veckan även fick diplom för vårt arbete med ekologiska matinköp i Ekomatsligan. Det är en är en ranking av kommuner, landsting och regioner avseende deras ekologiska inköp, säger Nathalie Torstensson.