Lidköping topp 10 av Sveriges mest hållbara skolmatskommuner

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 20 september, 2017

Lidköpings kommun hamnade på tionde plats i tävlingen ”Årets hållbara skolmatskommun” 2017. Det är White guide Junior som har testat förskolor och skolor runt om i Sverige under det senaste året. Priset har sin utgångspunkt i fyra områden; klimat, schysst mat, matsvinn och att öka kunskapen om hållbar mat.

white-guide

– Det är roligt att vårt arbete här i Lidköping uppmärksammas. Vi säger att vi är en hållbar kommun och vi kan visa att vi faktiskt jobbar med det. Att vårt arbete håller så långt att vi är en av topp tio i Sverige visar på att vi är framåt, säger kommunens kostchef Nathalie Torstensson.

Några av sakerna som Lidköpings kommun jobbar med är övergripande politiska mål kring hållbar och ekologisk mat, matråd på skolorna, projekt för att minska matsvinnet och ett gemensamt livsmedelsavtal för hela kommunen med krav på miljö, djurhållning, produktion med mera. Dessutom har alla kök en gemensam basmatsedel för att säkerställa att alla elever får lika hållbar mat oavsett vilken skola de går på.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan