Siri och Johannes tog de första spadtagen till Skogsbäckens förskola

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 24 oktober, 2017

Ett 20-tal förskolebarn från Stenportens förskola samlades idag på den plats där Skogsbäckens förskola kommer stå klar i slutet av 2018. Siri och Johannes tog de första symboliska spadtagen till den nya förskola. Förskolan beräknas vara inflyttningsklar om lite drygt ett år, i slutet av 2018, och kommer kunna ta emot 90 till 100 barn.

Första spadtag

– Vi ser att området kring Stenporten kommer växa i framtiden och det är därför vi väljer att bygga en ny förskolan på den här platsen, säger Niclas Muhrblom, planerings- och lokalkoordinator på Barn & Skola, Lidköpings kommun.

Hur hållbara blir lokalerna för Skogsbäckens förskola?

– När vi bygger nytt i kommunen strävar vi alltid efter att uppnå minst miljöbyggnad silver, en certifiering som garanterar att byggnaden är miljösäker. För att uppnå silver krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav – bland annat måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre, säger Niclas Muhrblom.

Såhär kommer förskolan se ut när den är klar

Skogsbäckens förskola