Tova har provjobbat i Vård & Omsorg

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 3 november, 2017

116 stycken åttondeklassare har under denna vecka varit ute i Vård & Omsorgs verksamheter och provjobbat.

Tova

Under hösten gick en annons ut där intresserade åttondeklassare kunde ansöka.

– Vi hade drygt 130 sökande till dessa tjänster och det är fantastiskt roligt att det är så stort intresse.  Vi har kunnat erbjuda 116 sökande plats hos oss, säger Anna Hendén, Personalkonsult på Vård och Omsorg Lidköpings kommun.

De sökande får en chans att prova på arbetet inom Vård & Omsorg samt får 200 kr per dag.

För Vård & Omsorgs del så är målet att visa upp sin verksamhet och locka kommande arbetskraft.

Praktikanterna får en informationsdag och två dagar ute i någon av Vård & Omsorgs verksamheter, t.ex. på ett äldreboende, mötesplats, hemvård eller på ett gruppboende för funktionsnedsatta.

– Vi hoppas att eleverna känner att det är ett viktigt och meningsfullt arbete och att en del av dem kommer att söka sig inom det här området i framtiden. Det finns ett stort rekryteringsbehov framöver.

En av åttondeklassarna är Tova Hellsjö som i vanliga fall går i årskurs åtta på Dalängskolan. Under tre dagar denna vecka har hon arbetat på avdelning Lingonet på Bräddegårdens äldreboende i Råda. Hon är nöjd med arbetsdagarna och tycker att hon har blivit väl mottagen där och fått en bra inblick i både hur de äldre har det och hur det är att arbeta inom Vård & Omsorg.

– Det var väldigt kul att prova på något nytt som jag aldrig gjort förut. Jag fick hjälpa till och fick samtidigt en inblick i hur det är att arbeta inom Vård & Omsorg.

Tova berättar att hon bland annat fick hjälpa till att servera frukost, duka och baka rulltårta.

– Jag kan absolut tänka mig att jobba med något liknande i framtiden, avslutar Tova.

Vill du läsa om fler åttondeklassare som har provjobbat inom Vård & Omsorg i veckan, kan du gå in på Solhaga mötesplats blogg, där du kan läsa en intervju med mötesplatsens praktikanter Elvira och Johan.